Představte si výrazné chutě zralého manga, čokoládového lanýže, kořenitost kabernetu s lehkým podtónem praženého kokosu. Tento jedinečný kávový lot se jmenuje PANAMA CREATIVA GIOVANA BOUTET ANAEROBIC a je výsledkem oblíbeného anaerobního zpracování. Upražila ji pro vás oblíbená pražírna Onyx Coffee Lab ze Spojených států a jistě byste neměli nechat svůj šálek o tyto zrnka ochuzený.
Na panamské farmě v Alto Quiel v Boquete pěstuje tuto kávu talentovaná Giovana Boutet. Již od mládí byla káva jejím společníkem a dnes, po 41 letech na farmě, se stala její vášní a odkazem pro další generace. Ale co dělá tuto kávu opravdu výjimečnou, je místo, kde je zpracovávána - v Creativa Coffee District. Tento projekt, který spojuje kávu s hlubokým kulturním dopadem světa současného umění, je místem, kde káva podstupuje revoluční zpracování. S pomocí pečlivě kontrolovaných fermentačních procesů a inovativních sušicích technik, se z každého kávového zrnka stává malé mistrovské dílo.
Zpracování v Creativa Coffee District je skutečným uměním. Začíná pečlivým výběrem zrn s průměrným obsahem cukru Brix 18° a pH nad 4,5. Následuje anaerobní fermentace. Poté jsou kávová zrna rozložena na terasu v tenkých vrstvách, aby se zahájil proces sušení. Díky přísné kontrole sušení a teploty, kdy se zrna pravidelně obrací, aby dosáhla dokonalosti, se podaří zachovat jejich jedinečný chuťový profil. Po dosažení ideálního obsahu vlhkosti 11 % jsou zrna dále zpracovávána a ručně vybírána s pomocí místní komunity Ngäbe-Buglé, aby byla zajištěna jejich dokonalá kvalita až do chvíle, kdy skončí ve vašem šálku.
- nadmořská výška: 1500 m n. m.