Výběrová káva Kostarika DON MARTIN z německé pražírny 19grams je charakteristická tóny malin, manga a třtinového cukru.
Tato káva je jedním z mistrovských děl Dona Martina. Sám vyvinul speciální proces přípravy "777 Double Fermentation". Jedná se o kombinaci aerobní a anaerobní fermentace. Tato metoda zohledňuje hodnoty Brix v kávovém medu a hodnotu ph šťávy a výluhu, které vznikají při anaerobní fermentaci, který pomáhá přesně odhadnout obsah cukru v zrnu.
Don Martin z Finca La Chumeca je jedním z našich nejdéle fungujících partnerů. Farma se nachází v zelených kopcích San Pablo de León Cortes nedaleko Tarrazu. Tarrazù je jednou z nejznámějších kávových oblastí Kostariky. Na suchých záhonech na slunci jsou široko daleko vidět jen tmavě červené třešně.
Don Martin Urena a Olga Jimenez se seznámili při sklizni kávy a nyní jsou již více než 25 let manželé, mají tři děti a produkují jednu z nejlepších káv v Kostarice. Donu Martinovi je 52 let a celý svůj život zasvětil kávě: sám o sobě říká, že se kávou zabývá už 52 let. Don Martin Urena pochází z rodiny s devíti sourozenci. Všichni společně prakticky vyrostli na kávových polích v této oblasti. Jeho běžný den začíná v půl páté - kávou. Poté se vydá do terénu. Kolem poledne je siesta, pak se jde opět na kávu. Když se kolem šesté hodiny setmí, vrátí se. V době sklizně, kdy je čas zpracovávat přírodní produkty, pracuje často až do deseti hodin večer. Manželé Urenovi jsou na své kávy a svou práci velmi hrdí. Káva Natural, která se zde sklízí a zpracovává, je čistá a má tu nejlepší kvalitu.
- Krajina původu: Costa Roca
- Oblast: Tarrazú
- Farma: La Chumeca
- Farmář: Don Martin Urena
- Nadmořská výška: 1800 m.n.m.
- Zpracování: 777 Double Anaerobic Natural