Výběrová káva Kolumbie PEPPER ze španělské pražírny Nomad Coffee je charakteristická tóny kakaa, kurkumy a pepře.
Luis Aníbal Calderón je majitelem farmy Villa Betulia, která se nachází v regionu Acevedo na jihu kolumbijského departementu Huila. Když mu bylo pouhých 9 let, dostal Luis od svého otce darem svůj první pozemek. Od té doby na své farmě vášnivě pěstuje více než 13 různých odrůd kávy. Vila Betulia je známá svou půdou, která se skládá zejména ze sopečného popela a jílu, a také svou vynikající polohou v blízkosti hustého tropického lesa. Taková poloha umožňuje podprůměrné denní teploty, které způsobují pomalé dozrávání zrn, což nabízí kávu s ovocnou chutí a sladkým šálkem.
Tato káva byla anaerobně fermentována 150 hodin v třešních. Rozdrcená a macerovaná se skořicí po dobu 100 hodin aerobně a sušena na lůžku po dobu 3 týdnů, aby se dosáhlo optimální vlhkosti.
- Nadmořská výška: 1620 m n. m.
- Producent: Luis Aníbal Calderón