Pokud hledáte nezapomenutelný zážitek pro své chuťové pohárky, měli byste určitě ochutnat novinku od Morgon Coffee. Tato promytá Kolumbie nabízí v chuti sladké červené jablko a mléčnou čokoládu. Užijte si tuto kávičku i vy!
Sandru a jejího manžela Hectora pracovníci pražírny poprvé potkali v roce 2016 a jejich káva byla jednou z prvních, které si koupili, když začala vznikat pražírna Morgon. Rok co rok patří k jejich oblíbeným kávám a my jsme moc rádi a hrdí, že můžeme opět představit tuto promytou kávičku obrůdy Tabi. Sandra a Hector nejenže vyrábějí úžasnou kávu, ale dělají to tím nejinspirativnějším způsobem. Jejich farma je zcela ekologická a z 9 hektarů, které vlastní, obhospodařuje pouze 5 z nich. Je to proto, že věří, že její stromy budou zdravější a budou produkovat lepší šálek, pokud nebudou vystaveny riziku růstu v půdě s monokulturou. Klíčovými slovy jsou zde rozmanitost a přirozenost a nic není ponecháno náhodě.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Posledním krokem je následné sušení na vyvýšených místech do dosažení optimálního procenta vlhkosti.
- Nadmořská výška: 1700 m n. m.