Fermentace kávy s ovocem je prostě in! Díky této experimentální metodě můžete ochutnat poklady, jako tyto odvážné mangové zrnka napražené pražírnou Nomad z Barcelony. Každý doušek této odvážné kávy od pěstitele Rodriga z farmy Monteblanco vás zavede do malebného města Acevedo známého jako Kolumbijské hlavní město kávy. Na filtru ucítíte kromě nezapomenutelného manga také krémovou sladkost karamelu a tropické tóny mučenky s jemnou elektrickou kyselostí, jak ji popisují pražiči.
Rodrigo Sánchez Valencia je třetí generací pěstitelů kávy na farmě Monteblanco. Jeho dědeček zde začal pěstovat kávu před několika desetiletími a dnes se Rodrigo snaží zachovat přirozenou rozmanitost a produktivitu farmy. Finca Monteblanco se nachází nedaleko Cueva de los Guacharos, jednoho z 59 chráněných parků v Kolumbii. Nedaleko také protéká řeka Suaza, která poskytuje čerstvou vodu pro pěstování a zpracování kávy. Rodrigo pěstuje odrůdy Caturra, Geisha, Pink Bourbon a Pacamara.
Na začátku procesu zpracování kávy přidává Rodrigo k třešním směs bakterií Lactobacillus a 10 druhů kvasinek. Poté ke směsi přidává čerstvé mango spolu s melasou, panelou nebo granulovaným cukrem. Směs se uzavře a kvasí 8 dní. Když je tento tajný lektvar připraven, nasypou se do něj kávové třešně a fermentují dalších 180 hodin. Po ukončení fermentace se káva promyje a položí na parabolická lůžka k vysušení. Sušení trvá přibližně 25 dní.
- Nadmořská výška: 1.730 m n. m.
- Sklizeň: 2023