Výběrová káva Kolumbie LA VEGA z německé pražírny The Barn je charakteristická tóny meruněk, medu a heřmánku .
La Vega se nachází jižně od města Tolima, přímo v srdci And. Oblast je známá svými výjimečnými profily káv. Současně byla také centrem kolumbijských povstaleckých nepokojů, které silně negativně ovlivnily životy místních a v důsledku toho i pěstování kávy obecně.
O to více jsme hrdí na to, že můžeme představit kávu La Vega, která se může pochlubit intenzivním profilem šálku: Převládajícími chutěmi jsou meruňka, med a heřmánek. Hedvábný pocit v ústech s dlouhým a čistým závěrem dotváří tuto krásnou kávu.
Káva La Vega se nachází ve výjimečné lokalitě jižně od města Tolima, které leží v horách v nadmořské výšce 1980 metrů. Emilise pochází z rodiny se čtyřmi generacemi zkušeností s pěstováním kávy a v roce 1994 zdědila La Vegu po svých rodičích.
Káva z Tolimy je většinou plně promytá, což znamená, že se dužnina zpracovává a fermentuje tradičním způsobem. V La Vega se káva fermentuje třicet šest hodin v závislosti na teplotě. Vyšší teplota proces fermentace urychlí, nižší teplota jej zpomalí. Hlavní sklizeň probíhá od března do srpna.
- Farmář: Emilise Rubio
- Nadmořská výška: 1980 m.n.m.