Pokud hledáte nezapomenutelný zážitek pro své chuťové pohárky, měli byste určitě ochutnat tuto kávičku od dánské pražírny La Cabra. Tato honey geisha z Kolumbie v šálku nabízí příjemné aroma meduňky s nádechem čaje oolong a lehkou medovou sladkostí v závěru, což vytváří neobyčejnou chuťovou kombinaci.
Po návratu z USA do Kolumbie provozoval Mauricio se svou ženou Lilianou Montoyou a jejím bratrem kavárny, ale toužil po venkově, čerstvém vzduchu a spojení s krajinou. Proto, aby spojili své vášně, koupili kávovou farmu v Tolimě, jen kousek od hlavního města regionu Ibague. Finca La Negrita se nachází ve vesnici Villa Restrepo na úrodných sopečných svazích hory Nevado del Tolima, která dosahuje výšky 5276 m n. m.. Právě zde Mauricio rozvíjel svůj přístup, četl vědecké práce o fermentaci a zapojoval odborníky z celého zemědělského světa, a to jak z oblasti kávy, tak i mimo ni.
Při honey procesu zůstává na kávových zrnech během zbavování slupek určité množství slizu a dužiny. Tento povlak zůstává na zrnu během fermentace a sušení, čímž přispívá k množství cukrů absorbovaných zrnem a ovlivňuje chuťové tóny výsledného šálku. Množství zbývajícího slizu určuje typ honey procesu - white, yellow, red nebo black ve vzestupném pořadí podle koncentrace slizu. Při správném zpracování mohou kávy získat poměrně hodně sladkosti a chuti a zároveň zůstat čisté. Při práci s kavámi zpracovanými honey metodou se často upřednostňují vyvýšené sušící lůžka (někdy označovaná jako africká sušící lůžka), protože umožňují dodatečné proudění vzduchu. Vzduch zajišťuje rovnoměrné sušení zrn a snižuje výskyt plísní a bakterií. Na druhou stranu jsou někteří pěstitelé zvyklí používat sušení na terase vystavené slunci, které vyžaduje pravidelné shrabování zrn, aby se zabránilo vzniku plísní. Celková doba fermentace a sušení závisí na těchto rozhodnutích a také na okolní teplotě a vlhkosti, ale při zpracování metodou red honey je třeba bez problémů počítat se dvěma týdny od depulpingu až do ukončení sušení.
- Nadmořská výška: 1800 m n. m.