Výběrová káva Kolumbie LA MARIANELA ze slovenské pražírny Goriffe Roastery je charakteristická tóny třešní, květin a marakuji.
Oblast farmy se nachází na náhorní plošině Popayán. Táhne se úpatími hor až do údolí o rozhloze 150 hektarů. Po staletí byla tato oblast pokrývána popelem z okolních sopek, díky tomu je půda dokonalá pro růst jedinečné kávy. Pěstuje se tu ve stínu původních stromů a je zavlažována přírodními prameny, které tak napomáhají k tvorbě dokonalého prostředí pro pěstování kávy. Za to můžeme tuto kávu považovat za reprezentantku kolumbijské výběrové kávy.
Kávové třešně zpracované suchou metodou jsou ručně sklizeny, aby pak byly kvalitativně tříděny i podle velikosti a rozloženy na vyvýšené africké postele. Proces sušení probíhá několik dnů, během nichž se třešně pravidelně převrací, aby docházelo k rovnoměrnému prosychání. Po dosažení potřebné úrovně vlhkosti jsou třešně přesunuty do sil, kde nadále odpočívají 30-60 dnů a nadále je kontrolována hodnota jejich vlhkosti. Po tomto procesu se třešně strojově loupají, aby pak byly znovu finálně tříděny a poté směřují do pytlů připravené na vývoz.
- Producent: Pablo Hernán Dorronsoro
- Farma: La Marianela
- Oblast: Huila
- Zpracování: Suché (natural)
- Nadmořská výška: 1650 - 1.800 m.n.m.
- Odrůda: Caturra