Slaďoučká, tropická bomba! Taková je tato Kolumbie s tóny melounu, grepu a černého čaje. Acidita a sladkost jsou v dokonalé rovnováze, přesně tak, jak to u promytých káv milujeme.
Tato jedinečná káva pochází z jižní Huily od Juana Jimeneze. Pan Jimenez pěstuje na své 16-hektarové farmě kávu Caturra, Colombia a Pink Bourbon. Každá odrůda je pečlivě sbírána a zpracovávána s ohledem na kvalitu. Juan i jeho žena Leidy farmu spravují a dbají na to, aby každou sklizeň reinvestovali zisk do farmy a udrželi tak vysokou kvalitu sklizně i v dalších letech.
Tento lot je výjimečný zejména díky své odrůdě Pink Bourbon. Jedná se o velmi nedávno objevenou odrůdu nalezenou v Acevedo (Huila, Kolumbie). Pink Bourbon je křížencem Yellow a Red Bourbonu. Při cuppování může být tento hybrid zaměněn za etiopskou kávu a to zejména díky květinovým tónům a jemnému čajovému tělu. Vzhledem k tomu, že se jedná o relativně novou odrůdu, bylo provedeno jen málo výzkumů, které by potvrdily její původ. To nezabránilo producentům si ji velmí oblíbit i přes to, že je velmi náročná na podmínky.
Tato zrnka byla zpracována promytou metodou a následně sušena na vyvýšených postelích. Při této metodě třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelené zrníčko s pozůstatky dužiny se poté fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila praávě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.
- Nadmořská výška: 1 800 m n. m.