Výběrová káva Kolumbie HUILA decaf z německé pražírny Fjord Coffee Roasters je charakteristická tóny čokolády, klasického a medového melounu.
Producenti Kolumbie nakupují kávu od několika farmářů z celé oblasti Huila. Region má díky nadmořské výšce a půdě výborné podmínky pro pěstování kávy. Působí zde mnoho menších farmářů a přes 300 000 lidí je zde na pěstování kávy příjmově závislých. Nejprve se káva roztřídí a 30 minut vaří pod nízkým tlakem, aby se otevřely póry kávových zrn. Káva se umístí do roztoku vody a ethyl acetátu (kyselina octová, dříve zvaná octan ethylnatý, je to organická sloučenina). Nádrž se během osmi hodin vypustí a znovu naplní, dokud není dosažená požadovaná hladina kofeinu. Káva se poté promyje, opláchne a vysuší pro následný export.
- Producent: Několik drobných zemědělců
- Oblast: Huila
- Nadmořská výška: 1200 - 2000 m. n. m.
- Zpracování: Ethyl Acetate Decaffeination
- Odrůda: Castillo, Caturra