Výběrová káva Kolumbie EL CANEY z britské pražírny Brew Coffee Plus je charakteristická tóny pomeranče s příjemným sladkým aroma medu.
Kolumbie je proslulá pěstováním jedněch z nejlepších kávových zrn na světě. Rostlinám se v tomto tropickém podnebí velice daří, čemuž napomáhá kvalitní půda a vysoká nadmořská výška, která výrazně ovlivňuje způsob růstu kávových zrn. V této rozmanité zemi je asi 600 000 pěstitelů kávy a většina z nich sbírá vypěstovaná zrna ručně. Samotná blast Risaralda je jedním ze tří regionů (vedle Caldas a Quindio), které zahrnují slavný kolumbijský kávový trojúhelník - oblast s dlouhým historickým vztahem k produkci kávy a kde její pěstování zůstává ústředním bodem místní kultury, zvané "caficultor" ve španělštině.
Zrnka jsou zpracována naturálně - suchou metodou. Při využití této metody jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se následně suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1650 m n. m.
- Zpracovatelská stanice: El Caney - Gustavo Zuluaga