Nejnovější klenot z kolumbijských hor, káva EL CAIRO GESHA z pražírny Prodigal Coffee, se stane vaším novým oblíbeným rituálem. Zážitek z degustace této lahodné kávičky vás zajisté nenechá klidnými. Každé ochutnání tohoto lahodného nápoje přináší nové a neustále se vyvíjející chutě. Máte před sebou opravdovou chuťovou bombu, kterou lze nejlépe popsat jako explozi ovoce s dominantními tóny pomeranče, sladké meruňky a lehkého doteku ostružiny.
Majitel farmy El Cairo Eiver je již čtvrtou generací pěstitelů kávy ve své rodině. Produkci kávy se věnuje od roku 2014, káva mu dala příležitost poznat různé kávy a místa. Pravidelně přihlašuje svou kávu do soutěže Cup of Excellence, odkud si vždy odnese příležitost zapracovat na některých vylepšeních, aby jeho káva byla každým lotem lepší a lepší. Miluje výzvy, každý rok se snaží zúčastnit všech soutěží, které se v jeho regionu konají a díky kterým se jeho farma stává v oblasti známější. Eiver pěstuje tradiční odrůdy, jako je Caturra, Colombia, Typica, a v poslední produkuje i další, vzácnější odrůdy, jako je právě Gesha, kterou naleznete v tomto lotu. Od Geshy očekává, že jeho farmě přinese druh kávy tropických vlastností a květinové vůně, jestli se mu to daří, posuďte sami.
Zrnka tohoto lotu byla zpracována promytou metodou. Zpracování kávy na farmě El Cairo je založeno na pečlivém výběru a fermentaci kávových třešní. Po sběru se třešně ručně třídí, aby byly odstraněny všechny nedokonalé kusy. Následuje pečlivá fermentace v čisté vodě trvající 10 až 12 hodin, po které se zrnka promyjí a suší na afrických postelích po několik dní. Výsledkem je káva s nulovými vadami, což zajišťuje nejvyšší kvalitu produktu. Před exportem prochází káva důkladnou kontrolou v laboratoři, aby splňovala všechny standardy pro vznik výjimečné kávy.
pražič: Scott Rao