Představte si exkluzivní kávu, která vám nabídne neodolatelnou chuť červené limonády vinea, bezového květu, mangólie a svěží limetky. Tato kombinace dokonale vystihuje chuťový profil kávy Kolumbie Edwin Noreña – Purple, mistrovského díla, které je výsledkem dvou desetiletí práce a experimentování. Zrnka pro vás upražila slovenská pražírna Diamond's Roastery a vy byste si tuhle funky kávu rozhodně neměli nechat ujít.
Kávová farma Edwina Noreña je symbolem výjimečnosti. Přestože Edwin věnoval kávě 20 let svého života, posledních 10 let z nich strávil studiem a experimentováním s výběrovými kávami. Jeho káva si získala uznání na světových soutěžích, ale to není vše! Kromě farmářství působí Edwin jako konzultant pro zpracování kávy, Q-grader a je hlavním porotcem v prestižní kolumbijské soutěži Cup of Excellence. Díky přidání chmele a dehydrovaného ovoce do fermentačních nádrží vyvinul zcela unikátní metody zpracování.
Metoda zpracování tohoto klenotu je skutečně fascinující. Začíná 4hodinovým máčením kávových třešní ve vodě, následuje karbonická macerace s přidáním šťávy z lisovaných kávových třešní, proces trvající celých 72 hodin. Pak přijde druhá fáze karbonické macerace, během níž se do nádrže přidává šťáva smíchaná s kousky kávových třešní. Poté se kávová zrnka usuší na sluníčku a jsou připravené na export do pražíren. Vyzkoušejte tuhle funky kávu i vy a nechte se s ní v myšlenkách unést až na Edwinovu farmu!
- Nadmořská výška: 1800 m n. m.