Výběrová káva Kolumbie DELAGUA ze španělské pražírny Three Marks Coffee je charakteristická tóny sladkostí, pomerančové kůry a ostružinového džemu.
Káva Delagua se zrodila v místě La Sierra Nevada de Santa Marta. V této oblasti si velice váží celkově biodiverzity a tamních vodních zdrojů. Voda se tak pro zdejší komunitu stala jejich největším pokladem. Speciální projekt na této farmě zpracovává kávu prostřednictvím modelu, který používá minimální množství vody ve svých metodách zpracování a zároveň povzbuzuje jejich tým a tradiční pěstitele kávy, aby se stali strážci biodiverzity. Použitím pouze naturálního a medového zpracování snižují spotřebu vody o 880 294 litrů ročně (ve srovnání s tradičními promytými metodami, které spotřebují až 40 litrů na kg třešní).
Z vodní nádrže jsou kávové třešně následně transportovány do sušícího centra, kde se suší přibližně 300 hodin. Ventily umožňují unikání kyslíku a vytvářejí anaerobní prostředí, které napomáhají udržovat průměrnou teplotu 18 °C. To znamená, že hladina pH klesá pomalu, což podporuje proliferaci kyseliny mléčné ve fermentu. A co to vlastně znamená?Že tento proces výrazně přispívá ke šťavnatým, ovocným a exotickým, ale přesto čistým tónům, které v šálku najdeme.
- Producent: Nohora Sepulveda
- Nadmořská výška: 1750 m n.m.