Slovenská pražírna Coffia vás zve do kolumbijského ráje plného chutí rebarbory a citrónové trávy s lahodným dozvukem karamelu. Káva je vhodná pro milovníky jemnějšího aroma a chuti. Nejsou v ní žádné velké výstřelky nebo neobvyklé věci, které si s kávou běžně nespojujeme, ale najdeme je ve speciálních fermentacích. Příjemné a přitom jemné aroma a příjemná mírná kyselost a sladkost z ní dělají kávu vhodnou k častému pití.
Tato káva pochází z farmy El Aguacatal v oblasti San Pedro v Inzu. Arvey Rojas pěstuje kávu již 11 let na své malé farmě o rozloze 1,5 hektaru se 7000 stromy. Arvey není členem Asorcafe, ale dodává svou kávu této organizaci, protože zde dostává lepší plat.
Káva se tradičně zcela promyje a po sklizni se rozvlákní a fermentuje 20-40 hodin v závislosti na místních podmínkách. Poté se káva promyje, aby se odstranila její nezralost, a suší se na vyvýšených lůžkách v parabolických sušárnách po dobu 8-15 dnů v závislosti na počasí. Asorcafe je sdružení producentů kávy založené 11. července 2003 v Pedegralu v Ingu. V současné době má sdružení 290 členů. Jeho cílem je pomoci těmto producentům organizovat prodej jejich kávy jako speciality a poskytnout rámec a strukturu pro zlepšení jejich vzdělání a pokroku, aby zlepšili ekonomické a sociální podmínky pro sebe, své rodiny a komunitu.
- Nadmořská výška: 1800 m n.m.
- Farma: El Aguacatal