Výběrová káva Keňa SPIKES #2 z francouzské pražírny Kawa je charakteristická tóny citrusů a rybízu.
Manasse Kibochi pěstuje kávu v kopcovité oblasti Kiambu v Keni. Farma, kterou vede, má výhodu velké nadmořské výšky (1800 m n. m. pro tento konkrétní lot) a bohaté jílovité půdy. Botanické odrůdy SL28 a SL34, které tvoří tuto kávu, jsou dvě typické odrůdy keňského pěstování kávy. Jsou ceněny zejména pro svou šťavnatost a vyšší aciditu. Jsou pojmenovány po zemědělských laboratořích Scott Agricultural Laboratories, které byly založeny v roce 1903 keňskou koloniální vládou.
Promytou metodou zpracování vznikají nejen ovocné a květinové, ale hlavně čisté kávy. Čistota šálku je jedním z kritérií hodnocení kvality kávy a vysoká čistota se nyní velmi cení (pod tímto pojmem si lze představit lehké kávy, skoro čajové, s komplexním, ale jasným vyzněním chuti). Tuto metodu si ovšem může dovolit jen málo farem s dobrým umístěním v oblasti s dostatkem vody. Také je tato metoda méně šetrná k životnímu prostředí z důvodu spotřeby velkého množství vody a znehodnocení vody odpadové.
- Nadmořská výška: 1800 m n. m.
- Sklizeň: jaro 2021