Výběrová káva Keňa KIMANDI z české pražírny Dos Mundos je charakteristická tóny žlutého melounu, brusinek a bezového květu.
Keňa KIMANDI pochází z rodinných farem položených kolem promývací stanice Kimandi v okrese Kirinyaga v Keni, prosperující oblasti na úrodném úpatí Mount Kenya.
Stanice Kimandi vykupuje kávové třešně od farmářů, kteří vlastní malá políčka se zhruba 250 kávovníky. U těchto farmářů je nejdůležitější zajistit stálou kvalitu jejich třešní. Díky menšímu počtu kávovníků mohou ale farmáři vybírat a dodávat ty nejzralejší třešně. Třešně se v promývací stanici přetřídí, odstraní se dužina, fermentují se a promývají. Po promytí jsou zrna namočena na dlouhou dobu do čerstvé vody, aby se upevnil jejich chuťový profil.
Doporučená příprava na V60
- 18g kávy
- 300ml horké vody
- 3:00min extrakce