Výběrová káva Keňa KARIMIKUI z berlínské pražírny Fjord Coffee Roasters je charakteristická ovocnými tóny černého rybízu, třešní a ostružin.
Tato káva sklidila úspěch pro své sladké, dlouhotrvající a komplexní ovocné tóny černého rybízu, ostružin a třešní, které připomínají čerstvý kompot s nádechem citrusů. Zpracovatelská stanice Karimikui, do které dodávají zrna pěstitelé z okolních vesnic Githureia, Gituba a Kiamugumo, byla založena v roce 1966 a aktuálně se rozkládá na šesti akrech půdy ve středu Keni. V současné době je přidružena k Rungeto Farmers Cooperative Society (FCS), v oblasti, kde většina drobných zemědělců pěstuje čaj, nikoli kávu.
Po pečlivém ručním přetřídění jsou třešně následně rozděleny podle hustoty a dále fermentovány po dobu 16-24 hodin v uzavřených stinných prostorech. Poté se káva znovu myje a třídí v mycích kanálech, načež se namáčí pod čistou vodou z místního potoka po dobu 16-18 hodin. Po namočení se káva suší na síťových rohožích nebo afrických postelích až jeden celý den a poté se přesune na tradiční sušící stoly a plochy, kde se následně suší 12-20 dní v závislosti na počasí a srážkách.
- Nadmořská výška: 1650 m n. m.
- Zpracovatelská stanice: Karimikui Coffee Factory