Výběrová káva Keňa KARANI AB z irské pražírny Cloud Picker je charakteristická tóny nektarinek, pomerančového květu a grepu.
Továrna Karani slouží 600 drobným zemědělcům z družstva Kabare v Kirinyaga a byla postavena v roce 1998. Její členové využívají výživnou sopečnou půdu v okolí hory Mount Kenya a těží z ní. Továrna spolupracuje s mlýnskou a exportní společností Kahawa Bora, která se zaměřuje na snahu poskytnout drobným pěstitelům možnost sledovat kávu prostřednictvím struktury keňských továren. Spolupracuje také se svými farmáři na zlepšování kvality, výnosů a zpracování.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1700-1800 m n. m.