Výběrová káva Keňa GACHUIRO AA ze švédské pražírny Kafferäven Per Nordby je charakteristická tóny grepfruitu a rebarbory.
Gachuiro je jedním ze čtyř promývacích mlýnů v družstvu Kiama poblíž města Karatina v Nyeri, který pražírna poprvé zaregistrovala v roce 2020. Gachuiro má 480 členů,v rovnoměrném zastoupení mužů a žen. Manažer Ephraim a operátor stroje Leonard úzce spolupracují se zbytkem personálu, aby zajistili vysokou kvalitu. Třešně jsou tříděny a drceny stejný den jako sběr. Fermentace trvá 14-18 hodin a voda cirkuluje každých 6 hodin. Postfermentační káva se namočí do vody na 24 hodin před sušením na stolech, které probíhá po dobu 10-14 dní.
Při zpracování kávových třešní promytou metodou je spotřebováno velké množství vody. Kávové třešně se ručně sbírají a po samotné sklizni putují do depulpačních strojů, kde je odstraněna dužina. Protože na dužině se v této fázi nachází vrstva slizu, jsou kávové třešně ještě promývány, aby byla sliznatá vrstva odstraněna a výsledný šálek kávy byl tak čistý a téměř čajový.
- Producent: Gachuiro CWF
- Nadmořská výška: 1.700 - 1.950 m.n.m.