Hodnocení celkem
5.0 / 5
Doporučuje
100%
6 z 6 uživatelů
Tamara ověřený zákazník 15. Říjen
Doporučuje produkt
opět super degustační set
každý rok se těším na nový :)
Patrik Josef Lukáš ověřený zákazník 10. Únor
Doporučuje produkt
Krásný produkt. Ženě se tuze líbil, ač jej pít nemohla, jen ochutnávat.
PIDI QR KÓDY. Fakt se blbě načítaly mobilem. Velmi. Děkuji pak za e-mail se separátní stránkou. Mohl jsem pak psát recenze aspoň na počítači a ne v mobilu s autokorekcí.
Petr Švábeník ověřený zákazník 8. Leden
Doporučuje produkt
Celý kalendář byl velice zábavný, každý den jsem se těšil, co nového ochutnám.
Kávy byly dobře rozprostřeny, střídaly se různé druhy
Většina z nich byla skutečně na vysoké úrovni
Nejvíce mě bavilo to objevování
Cena 2000Kč (v prosinci pří výprodeji za 1500) za cca 480g kávy (aneb 84Kč za jeden balíček 20g) je poměrně dost velká a možná některé odradí - i když chápu, že příprava, chystání, balení atd. dá určitě dost zabrat. A dostat se na cupping, je pro mě-běžného občana asi i dost složité a vyšlo by ještě dráž
V kalendáři bylo pár kousků nezajímavých
U dvou posledních káv jsem čekal, že mě vystřelí chuťové pohárky na Měsíc...což se nestalo. Byly to zajímavé kávy, i zpracováním a exkluzivitou, byly velice dobré, ale buď to nepoznám, nebo jsem prostě čekal něco víc.
Recept
Všechny kávy jsem dělal v Aeropressu, odsypal jsem 15 gramů (zbylých 5 jsem nechal pro případné další experimentování - asi budu dělat směsky), pomel v Hario Mini Slim na cca střední hrubost. Poté se zaleje cca 20 g vody na infuzi, po 30 sekundách doleji do vrchu Aeropressu (tj. asi 200g vody) a louhuji asi 3 minuty. Nakonec vložení kovového filtru Able, převrácení, whirl, počkat a přefiltrovat do konvičky nebo hrnku k servírování. V konvičce se dalo hezky přivonět a dobře rozlévat, bohužel zde rychle chládne.
Stephanie Zobrazit originál 29. Prosinec
Doporučuje produkt
Velmi speciální
Pěkný ranní rituál (každé ráno nová káva)
Stepan Soukenik 11. Prosinec
Doporučuje produkt
Krasna zalezitost, mam uz druhy rok po sobe a uzivam si to, ze ac si vyberovku pripravuju uz par let, stejne pri "blind tastingu" strilim uplne mimo :)) motivace k dalsimu studiu kavy!
Lenka ověřený zákazník 10. Prosinec
Doporučuje produkt
Loňský kalendář byl nádherný, tento je ještě o level lepší!
Zelená je moje nejoblíbenější barva a s tou zlatou je to úžasná kombinace, takže mi každé prosincové ráno dělá radost už jen pohled na tento skvost!
Na první pohled zkrátka kalendář vypadá přímo LUXUSNĚ.
Balení obsahuje 24 malých balení (20g) jen těch nejlepších výběrových káviček. Ideální na degustaci!
Z čeho jsem ale byla naprosto unešená, je karta určená k hodnocení, kam si můžete zapsat poznámky, ohodnotit sladkost/aciditu/vůni. Ano, to bylo i loni, ALE - popis jednotlivých káviček se letos skrývá pod STÍRACÍMI POLÍČKY!!! To je naprosto úžasný nápad, protože takto se můžete sami rozhodnout, jestli se necháte překvapit a zkusíte uhodnout, o jakou kávu se jedná, nebo se podíváte, co vás v balíčku čeká! :)
Já to oceňuji hlavně z důvodu, že se vždy snažím nenechat se ovlivnit popisem a chci si chuťový profil otestovat sama - a tady se mi nemůže stát, že ho na balení zahlédnu a už ho budu v šálku předem očekávat. :)
Takže celkově má za mě tento kalendář 10/10, jsem z něj unešená a tleskám - tohle se opravdu MOC POVEDLO!