Když se řekne anaerobní fermentace, spousta lidí si představí velmi funky a alkoholovou chuť v kávičce. U této Indonésie od Good Life Coffee však ucítíte samé slaďoučké a medové tóny nektarinek, zralých bobulí a medíku.
Prací stanice Sadayana, postavená v roce 2022, spojuje farmáře ve východní Jávě s novými zdroji a zároveň diverzifikuje metody zpracování dostupné z Indonésie. Sadayana je pojmenována podle sundánského slova pro spolupráci. Sunda je jednou ze tří největších etnických skupin na Jávě a oblast, kde se nachází mycí stanice Sadayana, je většinou Sundánců. Přibližně 200 farmářů dodává třešně do mycí stanice Sadayana. Farmáři, kteří do stanice přispívají kávovými třešňemi, mají prostřednictvím stanice přístup ke službám včetně agronomické podpory a cenově dostupných sazenic.
Zatímco Indonésie je známá svou metodou zpracování Wet Hulled, stále větší počet družstev a zpracovatelů rozšiřuje své metody zpracování, což jim pomáhá proniknout na nové trhy. Farmáři selektivně ručně sbírají zralé červené třešně a dodávají je do mycí stanice Sadayana. Při příjmu je třešeň plavena v mechanickém sifonu a rozdrcena. Káva je umístěna do fermentační nádrže vyložené keramickými dlaždicemi a fermentována po dobu 16 hodin. Po fermentaci se pergamen promyje v čisté vodě a poté se položí k sušení na vyvýšené postele. Pergamen se často prohrabává, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. Sušení pergamenu trvá 7 až 15 dní.