Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

India HELL PLANET

od Astro Café Roasters

5.0(1 hodnocení)
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Astro Café Roasters
Země původu
Indie výběrová káva Indie
Region
Karnataka
Odrůda
Sarchimor (T5296)
Použití
Omni (vhodná na filtr i espresso)
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Citrusová kůra, Kakao, Koření
Cuppingové skóre
86/100
Stupeň pražení
Střední
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Moka konvička, Vacuum Pot, Espresso

Káva z pekla? Néé... to je jen kafíčko ze Indie od Astro Café. Zahřeje vás svými tóny koření, sladkou chutí kakaa a osvěží příjemnou vůní citrusové kůry. 

Sarchimor je rodina odrůd, které jsou hybridy hybridu odolného vůči rzi kávových listů z Východního Timoru a Villa Sarchi (přirozená mutace Bourbon, jako Caturra a Pacas). Sarchimor je dobrou kombinací chuťového profilu z Bourbonu a odolnosti hybridu odolného vůči chorobám z Východního Timoru. Existuje několik dobře známých odrůd Sarchimor, včetně Marsellesa a Parainema. Ačkoli je Indie obvykle vnímána jako země, kde se pěstují a pijí čaje, produkce kávičky v zemi ve skutečnosti předchází čaji. Záznamy naznačují, že káva poprvé dorazila do Indie v roce 1600, zatímco čaj se dostal až o více než 200 let později, v roce 1839. Oba nápoje však spojuje to, že Britové žízní po levnějším a vydatnějším čaji a kávě. hlavním důvodem, proč byly oba poprvé široce pěstovány na plantážích po celé Indii.

Kávové farmy se obvykle nacházejí mezi 700 a 1200 metry nad mořem. Většina pěstování kávy je „tradiční“ a dvoupatrové stíněné baldachýny se mísí s luštěninami vázajícími dusík. Při této metodě je velmi běžné, že se kávovníky meziplodí s kořením (jako je vanilka nebo pepř) a ovocnými stromy. Po sklizni, kterou nejčastěji provádějí ručně rodinní příslušníci nebo najatí dělníci, se třešně obvykle zpracovávají jako naturalní nebo promyté. Většina farem suší kávu na terasách nebo stolech, i když některé z větších usedlostí mají také mechanické sušičky. V dnešní době se přibližně 30 % produkce kávy konzumuje interně. Zbylých 70 % je připraveno na export.

Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích.

  • Farma: Hoylasa 
  • Nadmořská výška: 1 050 m n. m.

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení (1x)

Hodnocení celkem
5.0 / 5
Doporučuje
100%
1 z 1 uživatelů
Justin Shorten ověřený zákazník 22. Červenec
Doporučuje produkt
250g

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5905 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice