Výběrová káva Indie Angadi Hoysala od slovenské pražírny Coffeein. Chuťový profil kávy obsahuje skořici, jablko, karamel a sušené fíky.
Výběrovou kávu z Indie máme poprvé v naší nabídce za celou dobu našeho působení (což je již neuvěřitelných 8 let). Dostala se mi do ruky tato zajímavá odrůda Sarchimor, která je hybridem odrůd Villa Sarchu a Timoru. Timor je známý tím, že nese velkou část DNA z robusty. Tato káva je tedy velmi zajímavá, protože je to čistá arabika, ale gen robusty se v ní nezapře a v chuti překvapí.
Kávovníkových farma Angad byla založena již v roce 1889 a má 160 hektarů. Na farmě se nepěstují jen kávovníky arabiky, ale i robusty. Kromě toho zde v symbióze s kávovníky rostou i různé ovocné keře, stromy a koření. Farma je certifikována jako Rainforrest alliance, protože zde rostou kávovníky divoce s co možná nejmenším zásahem člověka.
- REGION/MĚSTO: Chikmagalur, Karnataka
- FARMA: Angadi
- ZPRACOVATELSKÁ STANICE: Hoysala
- ODRUDA: Sarchimor
- ZPRACOVÁNÍ: Black Honey (polo-myté)
- NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 900 - 1050 m. n. m.
- ZBĚR: ruční, LEDEN 2019