Tahle výběrovka z pražírny Concept Coffee Roasters sedne snad každému kávomilovi, který má rád šálek skvělého espressa. Můžete se těšit na sladký Honduras s chutí ananasu, pomeranče a lískových ořechů s typickou nugátovou dochutí. Užijte si toto kafčo i vy!
Marysabel Caballero a její manžel Moises Herrera vlastní a spravují 17 farem v oblasti La Paz. Marysabelin otec Don Fabio Caballero zdědil velké pozemky v Marcale a okolí po svém otci, který byl jedním z průkopníků v pěstování kávy v Hondurasu. Reputace rodiny je silná a díky jejich progresivnímu přístupu k zemědělství a kvalitní produkci se stala nejpozoruhodnější rodinou, u níž se nakupuje káva v Hondurasu. Caballerové jsou extrémně oddaní ekologické udržitelnosti svých farem. Spousta jejich energie a soustředění jde na zlepšení půdy jejich farem, aby se zajistilo zdravé prostředí pro růst jejich kávovníků. Do zpracování a segmentace farmy byly investovány obrovské peníze. Marysabel a Moises jsou mezinárodně vysoce uznávaní pro svou vynikající kávu. Spolupracují s mistry světa a odborníky na kávu, aby neustále zvyšovali kvalitu. Není tedy překvapením, že rodina Caballero vyhrála Cup of Excellence v Hondurasu.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1500 m n. m.