Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

Guatemala IXCU

od Candycane Coffee

4.5(1 hodnocení)
Momentálně vyprodáno

Varianta:

Pražírna
Candycane Coffee
Země původu
Guatemala výběrová káva Guatemala
Region
Huehuetenango
Odrůda
Bourbon, Caturra
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Křížaly, Mandle, Mléčná čokoláda
Cuppingové skóre
85,5/100
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Guatemala IXCU z české pražírny Candycane coffeee je charakteristická tóny křížal, mandlí a mléčné čokolády.

Gaspar Perez Rafael je druhou generací farmářů z oblasti Petatan. Tato oblast má vynikající podmínky pro pěstování kávy. Gaspar od mládí pomáhal svému otci na kávové farmě, kterou jeho otec založil před více než 25 lety. Farma se jmenuje „Ixcu“, což v místním jazyce Popti značí místo poblíž farmy, které je domovem mnoha divokých zvířat a ptáků. Celá rodina spolupracuje na zpracování kávy, která se sklízí na jejich farmě. Navzdory výzvám měnícího se klimatu a nedostatku pracovních sil v regionu Huehuetenango nadále tvrdě pracuje na produkci vynikající kávy z této farmy.

Jen několik hodin po sběru jsou kávy umístěny do depulperu v rodinné zpracovatelské stanici poblíž farmy. Po vyloupání se káva přesouvá do fermentační nádrže pro mokrou fermentaci na dobu 32 hodin. Dlouhá a pomalá fermentace dodává kávě na sladkosti a čistotě v šálku. Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do promývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.  Po promytí se káva shromáždí a umístí na terasu na slunci, kde se suší do dosažení optimální vlhkosti. 

  • Nadmořská výška: 1.550 m n. m.
  • Producent: Gaspar Perez Rafael

Další kávy od Candycane Coffee

Hodnocení (1x)

Hodnocení celkem
4.5 / 5
Doporučuje
100%
1 z 1 uživatelů
Nikola Trnková ověřený zákazník 19. Květen, 2023
Doporučuje produkt
250g

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5906 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice