Výběrová káva Etiopie WORKA z české pražírny Mima coffee roastery je charakteristická tóny tropického ovoce, smetany a kakaa.
Zpracovatelská stanice Worka přináší až čajově čistou kávu Yirgacheffe s výraznou svěží aciditou. Kromě této stanice provozuje majitel Gizaw v Gedeu dalších 5 provozoven. Sám je také vývozcem, takže má pod kontrolou velkou část dodavatelského řetězce celé společnosti. Svojí prací naplňuje rodinné poslání a posouvá dědictví ve zpracovávání kávy o další generace dál. Svou vášeň ke kávovému průmyslu zdědil po svém otci Alemayehu, který dříve samotnou kávu dokonce pěstoval. Od pěstování ho ovšem odradil tehdejší politický režim v zemi. Jeho rozhodnutí zaměřit se na zpracovávání kávy bylo pro celou rodinu klíčové. Dnes jsou jejich stanice jedny z nejoblíbenějších v zemi a sklízí samé úspěchy.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 2100 m n. m.