Výběrová káva Etiopie WORKA CHELCHELE z irské pražírny Cloud Picker je charakteristická tóny jahod, jasmínu a bílého grepu.
Mycí stanice Worka Chelchele slouží místním drobným zemědělcům, kteří obdělávají pozemky o průměrné rozloze 5 hektarů. Tato stanice v posledních pěti letech spolupracuje s místní organizací Tracon Coffee na vývoji některých experimentálních fermentačních technik s cílem zvýšit hodnotu produkce farmářů a také pomoci stanici vyniknout v pravděpodobně nejslavnější oblasti pěstování kávy na světě.
Experimentální fermentace kávy často vyvolává stejně polarizované reakce, jaké jsme si zvykli spojovat s debatou o promyté a naturální kávě. Na každého milovníka kávy, který hledá vzrušující a neortodoxní chutě, připadá purista, který se obává, že se tím potápí základní kvalita a chuť a ztrácí se hodnota celoroční práce farmářů. Snažíme se hledat společnou řeč - kávy, které jasně odkazují na původ a zároveň si užívají jemných podtónů, které nabízí fermentace. Zatímco v Etiopii je kvašení běžnou součástí zpracování třešní, v tomto případě je kvasná nádoba vzduchotěsně uzavřena. To znamená, že kyslík v nádobě je brzy vyčerpán a mikrobi jsou nuceni živit se jinými plyny, především oxidem uhličitým, což vytváří alternativní chutě, než jaké bychom očekávali od tradiční metody.
- Nadmořská výška: 1945-1970 m n. m.