Letní limitovaná výběrová káva Etiopie URGADA z české pražírny The Naughty Dog je charakteristická tóny černého čaje, květin, karamelu a pomela.
Mycí stanice, kde se tato káva po sklizni následně zpracovává spadá pod region Guji. Zakladatelem této stanice je Bisrat Melaku, který po úspěšném rozšíření své farmy stanici založil v roce 2014. V rámci této stanice nainstaloval fermentační nádrže, 6 drtičů a na 150 sušících lůžek. Pro účely promývání a kvašení kávy pak používá vodu z řeky Tebie. Bisrat tak patří do komunity zemědělců, kteří si vyměňují a předávají své znalosti.
Tato Etiopie je fermentovaná v rozmezí 36 - 48 hodin, což se odvíjí v závislosti na počasí. Při zpracování kávy jsou zároveň využity odpadní nádrže pro vodu použitou při jejím promývání. Díky tomu může vznikat vedlejší produkt, který je následně využíván pro kompostování a je tím tak zajištěn i ekologičtější způsob práce. Po fermentačním procesu je káva rozložena na sušící postele po dobu až 21 dní, nad kterými jsou rozprostřeny stínící sítě, které kávu chrání před slunečním svitem a případným deštěm.
- Mycí stanice: Urgada washing station
- Nadmořská výška: 2.250 - 2.300 m.n.m.