Německá pražírna SUEDHANG si pro vás připravila šťavnatou promytou Etiopii. Kávy z Etiopie se vyznačují jedinečnými a elegantními chuťovými profily a tato káva není žádnou výjimkou. V chuti se můžete těšit na bílý čaj, broskve a limetky.
Společnost Guji Highland Coffee Plantation zde zřídila sušárnu s přibližně 40 africkými lůžky. Do sušárny svou kávu dováží zhruba 30 zemědělců, kteří obdělávají okolní pozemky. Jedná se o malé rodinné farmy o průměrné rozloze jen několika hektarů, které zemědělci s prastarým know-how obdělávají výhradně ručně. Káva se zde pěstuje v sadech s využitím polykulturních zemědělských systémů, v nichž se mísí fazole, zelí a enset. Tato poslední rostlina, které se kvůli jejímu tvaru říká také "falešný banán", zaujímá v zemědělském systému regionu důležité místo, protože její kořen se používá v základní stravě místních obyvatel.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích.
- Nadmořská výška: 1950 - 2150 m n.m