Kochere zpracované honey metodou? Tak to tu ještě nebylo! Právě inovativní způsob práce, který reflektuje přístup majitele závodu pana Shonta Werku, nás přilákal ke kávám z Reko Koba. Na úpatí stejnojmenné hory Reko tak v srdci woredy Kochere vzniká něco, po čem prahnou zvědavé jazyky evropských a amerických milovníků výběrové kávy - ty naše nevyjímaje. I proto jsme tuhle kávu museli mít. Pražíme ji hlavně na filtr, kde vynikne její úžasná sladkost, svěží acidita, lehké čajové tělo a čistota v chuti - to vše se zajímavým charakterem, který kávě dává neobvyklá metoda zpracování. S jejím zavedením pomáhal zkušenému týmu americký Q grader Michael McIntyre. Tohle je káva pro všechny fanoušky etiopských filtrů - jestli mezi ně patříte, neváhejte ji vyzkoušet!
- Charakteristika: MED – JASMÍN – SLADKÝ CITRON
- Druh: Arabika (tradiční odrůdy)
- Proces: honey
- Původ: zpracovatelský závod Reko Koba, 1850 - 2100 m.n.m., region Kochere, Yirgacheffe
- Partner: The Coffee Quest
- Použití: filtr