Výběrová káva Etiopie ODACO MURZIN - 91b z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny ovocných bonbónů, zelených hroznů, jahod, mléčné čokolády a žlutého jablka.
Oblast Sidama se rozkládá na úrodných vysočinách. S ročními srážkami 1 200 – 2 000 mm jsou podmínky pro pěstování a zpracování kávy považovány za ideální. Vysoké nadmořské výšky také znamenají, že káva má tendenci dozrávat pomaleji s pozdějším sklizňovým obdobím než ve zbytku Etiopie. Strom Odako (po kterém je tato káva pojmenována) je místem, kde se schází komunita Shantewene, aby vyřešila potenciální konflikty v této oblasti. Podobná tradice existuje i v jiných částech Etiopie. Třešně jsou sušené na vyvýšených afrických postelích po dobu 13-15 dnů. Na každé jednotlivé lůžko je přiřazena jedna osoba, aby se zajistilo rovnoměrné otáčení třešní každých 15 minut.
- Farmář: 563 drobných zemědělců
- Nadmořská výška: 2000 - 2200 m n. m.
- Aroma: Meruňka, zelené hrozny, mango, jahoda
- Acidita: Malina, Jahoda
Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"
- nálev 100g vody po dobu 20 sekund
- v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- konec v 3:00
- na vás je úprava hrubosti a teplota vody (doporučujeme 93 - 95 °C)