Casino Mocca, pražírna z Budapešti patřící mezi lídry v maďarském kávovém průmyslu vám představuje svou Etiopii NENSEBO. Tato káva je vhodná pro milovníky ovocného filtru. Ve svém šálku můžete hledat tóny šťavnatých nektarinek a slaďoučkého melounu cantaloupe (cukrový meloun), doplněné o chuť černého čaje.
Káva pochází z woredy Nensebo (okres Západní Arsi) v regionu Oromia v Etiopii. Je součástí zóny Guji, pojmenované podle kmene místních Oromů. Soukromá mycí stanice Mandoyea, založená v roce 2018, denně sbírá úrodu od přibližně 600 drobných pěstitelů z okolí. Drobný zemědělec obhospodařuje v průměru plochu menší než 1 hektar, na které roste až 1500 stromů. Používání chemikálií a prořezávání keřů zde není běžné, pěstování lze tedy standardně považovat za ekologické.
U této kávy byla použita suchá (naturální) metoda zpracovaní. Kávové třešně, které dorazí na stanici, se ručně třídí a poté se ukládají na vyvýšená sušící lůžka v tenkých vrstvách. V prvních dnech se třešně obracejí každé 2 až 3 hodiny, aby se zabránilo nadměrnému kvašení a růstu plísní. V závislosti na povětrnostních podmínkách se o 4 až 6 týdnů později zrna převezou do Addis Abeby, kde probíhá konečné loupání, třídění a příprava na vývoz.
- Nadmořská výška: 1900 - 2100 m n. m.
- Producent: lokální drobní pěstitelé