Výběrová káva Etiopie NAZIMU ABAMECHA ze švédské pražírny Morgon Coffee Roasters je charakteristická tóny borůvek, květin a hroznového vína.
Nazimu se narodil a vyrostl ve vesnici Botto v regionu Jimma. Tam se také nachází známá zpracovatelská stanice a družstvo Duromina, které Nazimu spoluzaložil a osm let vedl. Během této doby také pěstoval vlastní kávu a prodával své třešně do stanice Duromina, kde se jeho partie míchaly s ostatními. Aby zvýšil kvalitu svého produktu a získal vyšší cenu, potřeboval zvýšit sledovatelnost a možnost kontroly každého kroku procesu. Místo prodeje své kávy družstvu ji tedy Nazimu začal zpracovávat a vyvážet sám. Jeho pozemek přímo sousedí s prastarým lesem, kde káva stále divoce roste. Ve stínu starých stromů Nazimuovy kávové třešně dozrávají pomaleji, než kdyby byly vystaveny přímému slunečnímu světlu. Díky tomu je káva sladší, jasnější a komplexnější. Nazimuova práce je podbarvena nejen jeho velkými znalostmi a zkušenostmi, ale také hrdostí, kterou do ní vkládá.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 2100 m n. m.