Výběrová káva Etiopie HAMBELLA ze švédské pražírny Muttley & Jack's je charakteristická tóny marmelády, broskví a čokolády.
Ze 65% se pěstuje káva v regionu Oromia a ročně se vyprodukuje kolem 150 000 tun. Většina kávy v regionu je známá jako zahradní káva kvůli malým pozemkům s nižšími výnosy, protože producenti kombinují více plodin s jinými tržními plodinami, aby maximalizovali své výnosy. Farma Hambella však má rozlohu 200 hektarů a zaměstnává 28 zaměstnanců na plný úvazek, přičemž během sezony naroste na něco málo přes 700 zaměstnanců. 70% těchto pracovníků jsou ženy a v místní oblasti existuje program, který umožňuje zemědělcům úzce spolupracovat s agronomy a odborníky na zpracování na zvýšení kvality jejich kávy. Káva z Hambelly se pěstuje v zóně Guji, ale zpracovatelská zařízení jsou v zóně Gedeb, Gedeo. Káva se nechá na slunci po dobu 21 dní sušit na vyvýšených postelích a před pytlováním se často obrací. Samotnou farmu vytvořil Aman Adinew a jeho bratr Michael. Předtím byl Aman ředitelem kontroly kvality na ECX neboli Etiopské komoditní burze a měl na starosti první specializovanou laboratoř v Etiopii.
- Producent: Hambella Farm
- Oblast: Guji
- Zpracování: Naturální
- Nadmořská výška: 1900 - 2200 m n.m.
- Odrůda: Heirloom (Dega, Wolisho, Kudhume)
- Cuppingové scóre: 88