Tahle Etiopie z pražírny Coffia je pro každého milovníka šťavnatých káviček. Šálek kávy z těchto zrn vám nabídne jemnou sladkost ostružinového džemu a jemnou kyselost doplní mango a samotné ostružiny. Prostě ideální káva na celodenní popíjení.
Daye Bensa je do značné míry komunitně zaměřená organizace, jejímž cílem je poskytovat zemědělcům dodatečné bonusové platby na základě objemu, kterým přispívají do svých stanic, a každoročně odměňuje své zemědělce za konzistentní objem a kvalitu. Stanice DAMO se nachází na svazích hory Shanta Golba v nadmořské výšce 1860 - 2160 m. Červené třešně získává od zemědělců z okolí a zpracovává je různými způsoby. Je vybavena ekologickým zařízením na výrobu buničiny. Má tlakové třídění pro pranou kávu a fermentační nádrže pro anaerobní zpracování. Stanice poskytuje pracovní příležitosti pro 100 osob a zajišťuje hlavní příjem okolním zemědělcům v období sklizně kávy, přičemž pěstitelům kávy vyplácí o 20-30 % více, než je průměrná částka.
Jedná se o naturálně zpracovanou šarži. Třešně se třídí na základě hustoty a kvality třešní plavením ve velkých vodních nádržích. Po vyplavání se třešně přesunou na africké vyvýšené záhony s pletivem. Káva se každých 30 minut otáčí, aby se dosáhlo rovnoměrného vysušení a kontrolovala se fermentace. Průměrná doba sušení je přibližně 12-15 dní v závislosti na teplotě a vlhkosti. Usušené třešně se poté skladují ve skladech, aby se rozvinula jejich chuť.
- Nadmořská výška: 1860 - 2160 m n. m.