Výběrová káva Etiopie BENSA SEGERA - natural ze švédské pražírny Kafferäven Per Nordby je charakteristická tóny krému, ananasu, broskví a pomerančů.
Heleanna Georgalis je jednou z oblíbených producentek. V roce 2017 převzala její společnost mycí stanici v Sidamo Bensa, odkud tato káva pochází. Heleanna ví, že mít stanici je nejlepší způsob, jak posunout kvalitu dopředu. Tímto způsobem může kontrolovat posklizňový proces a úzce spolupracovat s okolními farmáři. Pokud jde o chuť, Bensa je její oblíbená oblast pro svou chuť a potenciál a můžeme jen souhlasit.
Tato šarže je zpracována naturální metodou a třešně se před sušením na afrických záhonech omyjí a nechají plavat, aby se tak oddělila defektní zrna. Po sběru se kávové třešně rozprostřou v tenké vrstvě k sušení na slunci. Někteří producenti využívají betonové podlahy, jiné plody suší na tzv. afrických postelích. Jsou vyvýšené a umožňují lepší proudění vzduchu, čímž urychlují proces sušení. Třešně se musí pravidelně obracet jako prevence plísní a zahnívání. Po vysušení se mechanicky očistí zrnka od dužiny se slupkou a následně je káva připravena na export.
- Producent: Heleanna Georgalis
- Nadmořská výška: 2.100 m.n.m.