Výběrová káva Etiopie BALESI DINGU z britské pražírny Round Hill Roastery je charakteristická tóny šumivého vína, levandule a jahodového milkshaku.
Balesi Dingu je průkopnický pěstitel kávy z etiopské oblasti Yirgacheffe. Kávy z jednotlivých farem z Etiopie bylo donedávna velmi obtížné najít a my se velmi těšíme na dlouhodobou spolupráci s Balesi do budoucna. Tento lot se skládá z odrůd Dega a Wolisho. Jsme nadšeni, jelikož vzhledem k povaze etiopských malých farem a nesčetnému množství původních odrůd bývají tyto kávy landrace/heirloom, což znamená směs neidentifikovaných káv.
Kávová zrna se suší se 15 dní na afrických postelích a neustále se otáčejí, aby se zajistilo proudění vzduchu, Na noc se přikrývají igelitem nebo stínícími sítěmi, aby se zabránilo vzniku plísní. Díky péči a pozornosti, které jsou této kávě a dalším kávám, jež jsme měli od Balesi Dingu, věnovány, vynikají opravdu výraznou chutí zralého ovoce a sladkostí, ale bez dřevnatosti, která může být příčinou méně pečlivě zpracovaných přírodních káv.
- Nadmořská výška: 2031 m n. m.