Výběrová káva Etiopie ALUDRO AMO ze slovenské pražírny Goriffe Roastery je charakteristická tóny ostružin, třetinového cukru panela a broskví.
Káva kooperace Daye Bensa se získává od 279 farmářů. Tato šarže kávy byla zpracována naturálně. Ihned po obdržení sklizené kávy se třídí pouze na zralé třešně. Kávové třešně se poté suší na afrických postelích po dobu 13-15 dnů. Vždy jeden ze zaměstnanců každých 15 minut otáčí třešněmi, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. Díky štítkům je k dispozici například datum dodání, název farmy, číslo šarže a další podrobnosti týkající se každé kávy. V chuti najdeme hluboké tóny bobulového a peckového ovoce a karamelu. Po otevření balíku zaujme sladká vůně cukrové vaty.
- Farma: kooperace Daye Bens
- Oblast: Sidama
- Zpracování: Naturální
- Nadmořská výška: 1950 m. n. m.
- Odrůda: Heirloom