Výběrová káva El Salvador MIRAMAR 120 z nizozemské pražírny Friedhats je charakteristická tóny čokoládových bonbonů, banánů a peckovitého ovoce.
Ze svahů sopky Santa Ana v regionu Palo Campana v Salvadoru přichází nová káva od producenta Jamieho Catoty na jeho farmě Miramar. Tnto sběr se skládá z červeného Bourbonu a odrůdy Typica, které se pěstují při nadmořské výšce 1650 m.n.m.. Tato káva byla do pražírny Friedhats importována prostřednictvím specialisty Rodolfa Ruffatti Batlle a jeho týmu ve společnosti Productor coffee, kteří tuto kávu sami zpracovali a před sušením třešní na vyvýšených postelích provedli 120 hodinovou anaerobní fermentaci. Rodolfo provedl svou první přirozenou fermentaci v Miramaru již v roce 2013 a po nějaké době je rád, že s nimi opět pracuje. Tato kombinace vysoce kvalitního zemědělství a zpracování se vyplatila, protože tato káva je velmi sladká s tóny čokoládového bonbónu, přezrálého banánu a má aciditu peskovitého ovoce.
- Producent: Productor Coffee
- Oblast: El Salvador, Palo Campana, Miramar
- Zpracování: Anaerobní
- Nadmořská výška:1650 m.n.m.
- Odrůda: Red Bourbon, Typica