Užijte si kávu s intenzivními a zároveň harmonickými chutěmi. Tato vynikající promytá káva z El Salvadoru od dánské pražírny La Cabra, což jí propůjčuje výraznou chuť krvavého pomeranče a mléčné čokolády s lehkým květinovým aroma v závěru. Nechte se unést každým douškem této výborné kávy i vy!
Jorge Raul Rivera starší začal pěstovat kávu v oblasti La Palma v roce 1979. Byl jedním z prvních, kdo v této oblasti pěstoval kávu, a jedním z mála, kdo v ní zůstal i během brutální občanské války v Salvadoru, protože mnozí jiní svou půdu opustili, levně prodali a uprchli do sousedního Hondurasu. Když se Salvador po válce začal znovu usazovat, koupili Riverovy pozemky, z nichž se stala Finca Santa Rosa, a začali pěstovat dřeviny díky vládním dotacím, které měly pomoci poválečné obnově. V roce 2003 se v Salvadoru konala soutěž Cup of Excellence, která byla skvělou vizitkou pro několik prvních producentů výběrové kávy v zemi. Riverovi viděli skvělou příležitost; pokud by dokázali využít dokonalých podmínek v Santa Rosa k produkci mikrolotů dostatečně vysoké kvality, mohli by na aukcích Cup of Excellence dosáhnout vysokých cen, což by jejich farmu učinilo vysoce ziskovou. Vysadili na své farmě odrůdu Pacamara, která je proslulá vysokou kvalitou, a vydali se na cestu za korunou Cup of Excellence.
Při promyté metodě třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelené zrníčko s pozůstatky dužiny se poté fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.
- Nadmořská výška: 1550 m n. m.