El Salvádor FINCA SANTA ROSA - pacamara

od La Cabra Coffee

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
La Cabra Coffee
Země původu
El Salvador výběrová káva El Salvador
Region
El Salvador - Chalatenango
Odrůda
Pacamara
Použití
Omni (vhodná na filtr i espresso)
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Krvavý pomeranč, Květiny, Mléčná čokoláda
Stupeň pražení
Střední
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Moka konvička, Vacuum Pot, Espresso

Užijte si kávu s intenzivními a zároveň harmonickými chutěmi. Tato vynikající promytá káva z El Salvadoru od dánské pražírny La Cabra, což jí propůjčuje výraznou chuť krvavého pomeranče mléčné čokolády s lehkým květinovým aroma v závěru. Nechte se unést každým douškem této výborné kávy i vy!

Jorge Raul Rivera starší začal pěstovat kávu v oblasti La Palma v roce 1979. Byl jedním z prvních, kdo v této oblasti pěstoval kávu, a jedním z mála, kdo v ní zůstal i během brutální občanské války v Salvadoru, protože mnozí jiní svou půdu opustili, levně prodali a uprchli do sousedního Hondurasu. Když se Salvador po válce začal znovu usazovat, koupili Riverovy pozemky, z nichž se stala Finca Santa Rosa, a začali pěstovat dřeviny díky vládním dotacím, které měly pomoci poválečné obnově. V roce 2003 se v Salvadoru konala soutěž Cup of Excellence, která byla skvělou vizitkou pro několik prvních producentů výběrové kávy v zemi. Riverovi viděli skvělou příležitost; pokud by dokázali využít dokonalých podmínek v Santa Rosa k produkci mikrolotů dostatečně vysoké kvality, mohli by na aukcích Cup of Excellence dosáhnout vysokých cen, což by jejich farmu učinilo vysoce ziskovou. Vysadili na své farmě odrůdu Pacamara, která je proslulá vysokou kvalitou, a vydali se na cestu za korunou Cup of Excellence.

Při promyté metodě třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelené zrníčko s pozůstatky dužiny se poté fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.

  • Nadmořská výška: 1550 m n. m.

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5362 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice