Čerstvá káva El Salvador Finca Himalaya z pražírny Birdsong coffee s charakteristikou čokolády a malinového sirupu.
Farmu Himalaya založil již roku 1869 Don Onofre Duran. Svůj název získala díky vysoké nadmořské výšce a krajině, která zakladateli připomínala náhorní plošiny v Nepálu. Nyní již po pět generací patří rodině pana Mauricia Salaverrii.
Sám Mauricio, nebo-li Moe (jak ho přátelé nazývají) se zajímá o inovativní přístupy ve zpracování kávy, ale také velmi dbá udržitelnost. Investoval do stavby nové zpracovatelské stanice, založené na ekologických procesech. Mauricio věří, že pěstování kávovníků ve stínu okolních stromů prospívá nejen chuti a kvalitě kávy, ale snižuje tak ekologickou zátěž na místní přírodu.
Na farmě Himalaya jsou pěstovány odrůdy bourbon, pacamara, pacas, gesha, caturra, typica a maragogype. Kávovníky zde rostou ve stínu stromů, které byly průběžně dosazovány za posledních 30 let a dnes zabírají ař 45 % celkové plochy farmy. Kávové třešně se pak suší na afrických postelích bez použití jakéhokoliv mechanického dosušování. Kombinace úrodné a na živiny bohaté půdy, ideální roční průměrné teplotě okolo 18°C a inovativní práci pana Maricia, přinesla i úspěchy v soutěži Cup Of Excellence.