Salvádorský poklad s rodinnou tradicí – přesně to je káva z farmy Finca el Cerro pod vedením F. Leta Escobaraa. Připravte se na výraznou chuťovou symfonii s dominantními tóny černého rybízu a ostružin doplněné sladkostí javorového sirupu a jemnou oříškovou tečkou mandlí. Intenzivní bobulové aroma a dlouhá, příjemně hřejivá dochuť jsou ideální pro milovníky komplexních a bohatých káv. Tato káva si vás získá svou hloubkou, která vás s každým douškem vtáhne do pestrého světa chutí, vůní a autentických příběhů z kávových plantáží.
Finca el Cerro je pýchou rodiny Escobara, která se pěstování kávy věnuje již pátou generaci – neuvěřitelných 150 let. Farma leží na východní vysočině Salvádoru v renomované oblasti Apaneca Ilamatepec ve výšce 1400–1500 m n. m. Ideální podmínky pro pěstování kávy zajišťuje místní mikroklima, tvořené původními lesy obklopujícími celou farmu. Escobaraovi používají ekologicky šetrné zemědělské metody a pracují na tom, aby byly některé části jejich pozemků v brzké době kompletně ekologické.
Tato káva odrůdy Anacafe vznikla přirozeným křížením odrůd Catimor a Pacamara v oblasti Chiquimula v Guatemale kolem roku 1980, kde ji objevil farmář Francisco Manchamé. Po pečlivé selekci nejlepších rostlin byla odrůda Anacafe od roku 2014 oficiálně uznána jako komerční odrůda Národní asociací kávy Guatemaly. Zpracování probíhá naturální metodou – ručně sbírané, perfektně zralé kávové třešně se pomalu suší na afrických vyvýšených postelích po dobu až 30 dní, nejprve na přímém slunci a poté v zastíněných podmínkách. Díky této metodě si káva zachovává jedinečnou ovocnost a intenzivní aroma, které vás budou doprovázet v každém doušku.