Výběrová káva El Salvador CARLOS POLA z švédské pražírny Muttley & Jack's je charakteristická tóny švestek, karamelu a tmavé čokolády.
Producent Carlos Pola zasvětil svůj život změnou pěstování výběrové kávy. Carlos využil své zkušenosti v textilním průmyslu k vývoji aplikace sledovatelnosti, zavedení nových postupů kontroly kvality ve své laboratoři a stanovení nejlepších ekologických metod pro podporu růstu rostlin. Carlos nadále spolupracuje s co největším počtem zemědělců, aby jim pomohl osvojit si jeho postupy na jejich vlastních farmách. Farma má vlastní laboratoř pro experimentování s novými metodami zpracování, kontrolu kvality a vzdělávání pracovníků farmy. Carlos věří v podporu své komunity a pomoc co největšímu počtu zemědělců při přijímání výběrové kávy. Svou vášeň pro dohledatelnost přenesl do praxe, kde sleduje kávu ode dne, kdy je sklizena až do doby, kdy opustí farmu. Třešně jsou ručně sbírány a umístěny do plastových nádrží se vzduchovými uzávěry, které vytvářejí anaerobní prostředí (bez kyslíku) a zároveň zabraňují nárůstu tlaku v nádrži. Carlos se neustále snaží svůj postup dále vylepšovat a od roku 2016 experimentuje s různým množstvím kvašení. Tento lot se fermentoval 72 hodin.
- Producent: Carlos Pola
- Oblast: Juayúa
- Zpracování: black honey + anaerobic
- Nadmořská výška: 1200 - 1500 m n.m.
- Odrůda: H2 Farm Hybrid
- Cuppingové skóre: 88