Ekvádor HACIENDA LA PAPAYA

od La Cabra Coffee

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
La Cabra Coffee
Země původu
Ekvádor výběrová káva Ekvádor
Region
Loja
Odrůda
Typica
Použití
Omni (vhodná na filtr i espresso)
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Jasmín, Med, Oolong
Stupeň pražení
Střední
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Moka konvička, Vacuum Pot, Espresso

Přichází káva, která zaujme svou sladkostí a jemnou květinovou chutí. Tato lahodná promytá kávička z Ekvádoru od dánské pražírny La Cabra se v šálku vyznačuje jemnými a čistými tóny jasmínu a čaje oolong společně s medovou sladkostí v závěru. Užijte si tuto kávu, která vás okouzlí právě svou jemností a sladkostí.

Hacienda La Papaya se nachází nedaleko města Saraguro v oblasti Loja na jihu Ekvádoru. Hacienda patří Juanově rodině již od konce koloniální nadvlády a je místem, které má pro celou rodinu velký význam, protože zde trávili léto již od dětství. Juan zde začal experimentovat s kávou v roce 2010 a v roce 2014 se jí začal věnovat na plný úvazek poté, co jeho úrodu růží zničila silná bouře v Cuence. Během následujících let se vrhl do snahy o pěstování vysoce kvalitní kávy s pečlivým a vědeckým přístupem. Tento přístup, formovaný Juanovými zkušenostmi s pěstováním růží a jeho vzděláním zemědělského inženýra, vedl během pouhých sedmi let k astronomickému vzestupu kvality a mezinárodnímu uznání. Jeho posedlost experimentováním a potřeba vědeckých důkazů je základem jeho práce v každé fázi, od pečlivě aplikovaného a sledovaného hnojení, přes neustálé měření koncentrace a hmotnosti třešní během sklizně, inovace v pečlivé fermentaci až po náročný proces sušení. Juanova práce v každé z těchto oblastí je skutečně jednou z nejpečlivějších a nejefektivnějších, jaké lze v Ekvádoru vidět.

Při promyté metodě třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelené zrníčko s pozůstatky dužiny se poté fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.

  • Nadmořská výška: 2100 m n. m.

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5362 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice