Přichází káva, která zaujme svou sladkostí a jemnou květinovou chutí. Tato lahodná promytá kávička z Ekvádoru od dánské pražírny La Cabra se v šálku vyznačuje jemnými a čistými tóny jasmínu a čaje oolong společně s medovou sladkostí v závěru. Užijte si tuto kávu, která vás okouzlí právě svou jemností a sladkostí.
Hacienda La Papaya se nachází nedaleko města Saraguro v oblasti Loja na jihu Ekvádoru. Hacienda patří Juanově rodině již od konce koloniální nadvlády a je místem, které má pro celou rodinu velký význam, protože zde trávili léto již od dětství. Juan zde začal experimentovat s kávou v roce 2010 a v roce 2014 se jí začal věnovat na plný úvazek poté, co jeho úrodu růží zničila silná bouře v Cuence. Během následujících let se vrhl do snahy o pěstování vysoce kvalitní kávy s pečlivým a vědeckým přístupem. Tento přístup, formovaný Juanovými zkušenostmi s pěstováním růží a jeho vzděláním zemědělského inženýra, vedl během pouhých sedmi let k astronomickému vzestupu kvality a mezinárodnímu uznání. Jeho posedlost experimentováním a potřeba vědeckých důkazů je základem jeho práce v každé fázi, od pečlivě aplikovaného a sledovaného hnojení, přes neustálé měření koncentrace a hmotnosti třešní během sklizně, inovace v pečlivé fermentaci až po náročný proces sušení. Juanova práce v každé z těchto oblastí je skutečně jednou z nejpečlivějších a nejefektivnějších, jaké lze v Ekvádoru vidět.
Při promyté metodě třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelené zrníčko s pozůstatky dužiny se poté fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.
- Nadmořská výška: 2100 m n. m.