Výběrová káva Burundi NEMBA - vzorek ze španělské pražírny Nomad Coffee je charakteristická tóny jahod, kaki a panely.
Mycí stanice Nemba leží v severní provincii Kayanza a během sklizňové sezóny do ní přiváží kávu více než 3 100 producentů. Všichni producenti jsou drobní pěstitelé, kteří vlastní méně než 250 stromů. Každý strom vyprodukuje v průměru 1,5 kg kávy ročně, což znamená, že nakonec prodají až 200-300 kg kávy ročně. Většina kávy v Burundi je odrůda Red Bourbon. Každou mycí stanici řídí a vede agronom. Tento agronom spolupracuje s producenty na určení a zavedení postupů, které nejlépe odpovídají specifickým podmínkám pěstování na jejich zemědělských pozemcích, a poskytuje producentům organická hnojiva. Během období sklizně se veškerá káva sbírá selektivně ručně.
Třešně se zpracovávají za mokra pod neustálým dohledem a celý proces je pečlivě monitorován. Všechny třešně se splavují v malých kbelících (nezralé třešně se prodávají jako třešně kvality B) a poté se třešně vyšší kvality opět ručně třídí, aby se odstranily všechny poškozené, nedozrálé a přezrálé třešně. Po vytřídění se třešně do šesti hodin po dodání rozmělní. Káva se až 12 hodin fermentuje nasucho a poté se 12 až 24 hodin promývá v čisté horské vodě. Pergamen se pak namáčí dalších 12 až 18 hodin a poté se suší na vyvýšených lůžkách po dobu 2 až 3 týdnů.
- Nadmořská výška: 1700 m n. m.