Pokud patříte mezi kávomily, kteří rádi experimentují, tak tako parádní kávička z Brazílie od polské pražírny Trigger Coffee by vám rozhodně neměla uniknout. Tato naturálně zpracovaná káva se totiž na rozdíl od ostatní brazilských káv vyznačuje velice výraznými a šťavnatými tóny tropického ovoce, které jsou podpořeny sladkostí medu a hnědého cukru. Nečekejte a vyzkoušejte tuto parádní kávičku i vy!
Sitio Sao Jose, které vlastní a spravuje Luiz Roberto, se nachází v obci Carmo de Minas na jihu státu Minas Gerais, na okraji pohoří Mantiqueira, v nadmořské výšce 1 150 metrů. Název Mantiqueira pochází z tupijsko-guaraníjského slova, které znamená "hory, které křičí", a označuje velké množství pramenů a potoků, které se zde nacházejí. Oblast okolo pohoří Mantiqueira má zcela jedinečné prostředí a je vynikající pro produkci vysoce kvalitních kávových zrn, z nichž pocházejí jedny z nejlepších káv v Brazílii. Topografie farmy je hornatá a podnebí je pro pěstování kávy velmi příznivé, s průměrnými ročními srážkami 1800 mm a teplotou v průměru 18 °C.
Naturální metoda je často používána v oblastech s nedostatkem vody, zejména v Africe a v suchých oblastech Latinské Ameriky, například v Brazílii. Při suchém zpracování jsou třešně rozprostřeny na betonových plochách nebo postelích a suší se na slunci nebo pomocí sušiček. Káva se pravidelně otáčí, aby se zabránilo plísním a nežádoucí fermentaci. Po dokončení sušení se mechanicky odstraní slupka v tzv. dry millu. Suché zpracování přidává kávě charakteristické chuťové prvky, které nezávisí na odrůdě ani terroiru. Správně provedené sušení přináší do šálku ovocné tóny a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 1150 m n. m.