Výběrová káva Brazílie SITIO PIRAPITINGA z britské pražírny The Good Coffee Cartel je charakteristická tóny slaného karamelu, vlašského ořechu a kakaa.
Čisté pohodlí. Má všechny znaky vaší nové oblíbené snídaňové kávy. Sladká, krémová, čokoládová - něco, co obecně očekáváme od všech našich brazilských káv, ale Pirapitinga je o úroveň výš. Nilson pracoval jako podílník na sousední farmě a našetřil si dost peněz na to, aby si mohl koupit 5,8 hektaru Sitio Pirapitinga, které nyní může nazývat svým vlastním. Podílové pěstování je způsob, kdy farmář-nájemce platí nájemné procentem ze sklizně. Nejdůležitějším environmentálním faktorem, který přispívá ke kvalitě šálků, je nadmořská výška a Pirapitinga má v nadmořské výšce 1300 m skutečně velmi výsadní postavení. Jedná se o horní hranici, na které káva v této oblasti Brazílie roste. Pokud se dostanete výše, mráz se stane velkou hrozbou, ale zde je zrání dokonale pomalé. Jeho káva se suší na slunci na terasách v blízkosti statku.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.