The Roses představuje Capsul’in Zero Impact, první domácí kompostovatelné kávové kapsle na světě s certifikací „OK Compost Home“. Kapsle v sobě spojují špičkové ekologické inovace s výjimečnou kávou. Tyto kapsle jsou vyrobeny ze 100% biobavlny a rostlinných olejů, čímž výrazně snižují uhlíkovou stopu a zároveň zachovávají bohatou chuť vaší kávy. Konkrétně tyto kapsle vás ve svých chutích potěší tóny mléčné čokolády, nugátu a švestek. Inovativní kompostovatelné horní víčko zajišťuje čerstvost po dobu 12 měsíců a dokonalou extrakci odolnou proti roztržení, což přináší trvale aromatický zážitek.
Mogiana, jedna z nejstarších oblastí pěstování kávy v srdci Brazílie, je malebné údolí, které se rozprostírá podél hranic států São Paulo a Minas Gerais. Region je pojmenován po společnosti Companhia Mogiana, která vlastnila železnici vedoucí přes hornaté kávové oblasti. Železniční trať byla známá jako „kávový vlak“, protože usnadňovala ranou produkci a vývoz kávy. Tato okouzlující lokalita se může pochlubit bohatým a trvalým dědictvím pěstování kávy, jehož kořeny sahají až do 19. století. Dnes se v údolí Mogiana ročně vypěstuje více než 1 milion pytlů kávy.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na původ. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně). Když je sušení provedeno tak, jak má být, suchá metoda přináší do šálku vždy ovocné chutě a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 900 - 1050 m n. m.
- Producent: více malých pěstitelů