Brazilka pražená slovenskou pražírnou black. je plná sladkých tónů datlí, meruněk a karamelu, doplněných jemnou citrusovou kyselostí a nádechem pekanových ořechů, což z ní činí vynikající vyvážené espresso pro každodenní pití.
Fazenda Pantano se nachází uprostřed oblasti Cerrado ve střední Brazílii v oblasti Minas Gerais, nedaleko města Patos de Minas. Rozkládá se na celkové ploše 600 hektarů a provozuje ji rodina Ferrero. Více než 100 hektarů půdy je záměrně ponecháno bez obdělávání se záměrem vytvořit trvalou přírodní lesní rezervaci. Vedení farmy podporuje místní školu a financuje různá školení pro zaměstnance.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Kromě tradiční metody suchého zpracování používá Fazenda Pantano také metodu tzv. ekologického praní. Po sklizni se třešně rozdrtí a ihned se suší na afrických záhonech. Tím se šetří voda a chrání životní prostředí.
- Nadmořská výška: 1150 m n.m.
- Farma: Fazenda Pantano